Sunday, October 23, 2005

Malam Berinai - 3 Dis 2005 (Sabtu)

Akum sume....haaa...nak bagi tau gak, mlm sebelum nikah tu ade mlm berinai...start kul 8.30 pm. Kalo korang leh dtg pun best gakkss...bole la korang kasik meriah sket kan...hehehe...ade la mkn² sket...

Selain tu ade la bacaan doa selamat, maknanye ade la kump baca yaasin kat tempat aku dtg gak..aku pun ade le amik gambor sket lebih kurang...:)

Sunday, October 09, 2005

Kenduri Kawin Zara & Shahrul

Assalamualaikum sume....

Sorry la ekk...lame betul aku tak up-date blog aku nie...sampai iezahdotnet kate dah berabuk...kekeke...sebenornye aku agak bz la jugak kebelakangan ni...nak uruskan pasal kawin..hehehe...:)

Jadik secara rasminya aku story kat korang...tarikh kawin aku pada 4 DISEMBER 2005 (AHAD)
. Nikah pukul 10.00 pg, pastu kenduri...kalo nak tengok aku sanding, dtg laa kul 2.00 ptg..hehehe...

ok laaa..sekian dulu berite terkini aku...akan menyusul plak berite² yg lainnye....tang kad pulak..lom siap lagik...don't worry..pasal sume akan dapat kad sorang satu..kalo tak sampai umah aku jugak tak tau le...peta tu aku rasa dah clear abiss tuuu...tata!!!!

Wednesday, August 17, 2005

Ntah Hape² Ntah ;-p

Ehmmm...sejak hampir berkurun lamenye aku tak meng'up-date' blog aku..ari nie aku rasa mcm nak cite sket laaa...pasal experience aku keje kat sekolah nie...

Dulu² aku ingatkan jadik cikgu cikgi nie senang..rupanye susah la jugak..bukan kejenye setakat ngajor ngan tanda buku bebudak aje....ngan keje² aktiviti koko dan kurikulum pun byk....ishhh..ish...

Jadiknye skang nie dah time nak cuti sekolah, ade la plak camping sana sini...kena la jugak paling kurang jadik ajk kee....ye laaa...pendek kata setiap cikgu mesti ade laa kejenye dlm sesuatu aktiviti tuh...ngan buku program tahunan dan mcm² lagilahh....pening jugak aku dibuatnye...

Tapi kan..setelah aku jadik cikgu kat sekolah nie lebih kurang 3 bln lebih....aku dah la dapat menyebarkan panggilan 'kiah' kat rakan sepanitia...hehehe..dah sume kiah mengkiah skang nie...hehehe..jgn mare....cuma aku punye trademark ckp terbalik aje yg tak bole dipraktikkan kat sekolah...pasal...alaaa..korang paham² aje laa kan...dah namanye sekolah..takkan la aku nak tunjuk ajaran sesat pulak..kang ramai² student sekolah dgn cikgunya ckp terbalik pulaksss...hahaha.....

tapi yg paling bestnye..tanggal 16/8/2005...aku dah dpt check GAJI aku..hehehe..yahoooooo..yabeda...beduuuuuu.......jadik ari semlm jugak aku bank-in kan check aku tuuu....haaaa...ape lg.....tuntut le janji aku kat korang ari tuhh..(ngan bangganye ckp mcm org kaye...hehehe)....satu hari suntuk aku senyummmmm ajeee..maklum ler dpt gaji utk 3 bln....hehehe....


okehhh..adios amigos...

Thursday, August 04, 2005

Lagu Fav Aku Skang...

Langit Ke-7
Sharifah Zarina

Dulu kau pernah berkata
Andai kata kita bercinta
Akan kau bina mahligai
Yang terapung di langit ke tujuh

Sememangnya seakan khayalan belaka
Aku tak percaya

Kata-katamu hanya mimpi
Di siang hari
Kemarau panjang berpanas jua
Berteduh tidak

Hati kecil tak memahami
Mahligai itu ada di syurga
Terangilah mata hati
Agar dapat kumengerti

Tuesday, July 12, 2005

Tayangan Video Perdana...hehehe

Hari nie pelajar² kelas aku berpeluang untuk menonton cerita Shrek 2. Diorang pun tengok cerita nie bukan saje² aje kitorang cikgu² nie suruh tengok, tetapi sebagai satu drpd cara diorang belajar nilai² murni utk subjek yg dikenali sebagai SAS (Sosial Alam Sekitar).

Bebudak nie pun bila dapat peluang tengok cerita especially cerita kartun, kemain suka lagi ler diorang ni. Ye laaa...sekurang-kurangnya kitorang tengok budak² nie paham la jugak cerita tu sikit...bile time kelakar bole gelak..cuma ade laa segelintir tu yg mmg tak paham...'stone' aje mukanye...heheheh...



Yang pastinya...aku tengok budak² nie enjoy dan tengok cerita tu sungguh² sebab kitorang cikgu² nie dah janji nak bagi hadiah pada sape² yg dpt jawab soalan lepas cite tu abis....at last..semua pun dpt hadiah yg berupa notebook dan pensel. Yg dpt jawab byk dpt la notebook, yg dpt jwb sikit aje...dpt le pensel. Bukan main suka lagik dpt hadiah sampai tersengih ajee....hehehe...

Friday, July 08, 2005

WaR oF tHe WorLdS...


Ni le cite yg aku teringin sgt nak tengok skrg...sume org yg aku tanye setakat nie bagi respons positif je utk cite nie...cite pasal makhluk asing nak menakluk bumi le kononnya...satu lagi cite hasil arahan pengarah filem tersohor US Steven Spielberg. Pelakon utamanya yg tak payah nak dikenalkan lagi iaitu duda Nicole Kidman, Tom Cruise. Dibantu juga oleh pelakon kanak² yg dikatakan sgt berbakat iaitu Dakota Fanning.

Err...sape² yg dah tengok tu komen le sikit...jadiknye sebelum aku tengok aku nak tau la cite nie betul² best ke @ indah khabar dari rupa..:-)

Friday, July 01, 2005

Jual Nugget & Chicken Ball

Semalam ngan kelmarin bebudak kelas aku tuh buat jualan....soo...kitorang bukak la 3 gerai.Sambutan?? Fuhhh..mmg la tak dijangka...Ape² hal pun...cikgu² mmg rasa penat gile. ye laaa diorang tu bkn mcm budak biasa...drpd 25 org, cuma 5-6 org je bole diharap utk menggoreng nugget & chicken ball, jual air dan jual brg kraftgn diorang. bukannya diorang tanak tolong jaga gerai, tapi masalah @ problemonyer diorang mmg tak bole nak buat keje tu..lagi la pulak tang kire duit.

sebenornye kitorang berjual pun cuma time recess aje...budak kelas lain takde sorang pun yg bukak gerai sempena minggu teknik & vokasional ni...jadiknye kitorang mmg kaut untung besar la jugak..siap kitorang bagi gaji kat budak² yg terlibat dlm handle gerai tu..train diorang camne nak keje dan ape yg diorang patut dpt bile keje yakni...DUIT...hehehe....

as the conclusion, kirenye kitorang cikgu² pend khas ni mmg puas ati le dgn gerai kitorang...yg lainnye yg tak bole jaga gerai yg seramai lebih kurang 20 org tu..kitorang train jadik daya penarik je...pegang satu kertas bentuk tgn....kalo nampak student lain..jerit...MARI-MARI BELI-BELI....hehehehe....diorang nie pulak jenis kureng sket malunye..dah la tu..lurus bendul pulak tu...so diorang pun buat le keje promo tuhh..hehehe...kelakor...mcm² version jerit ade....:)